Cecilia Zilliacus, viulu

Vuosien varrella on yleisö ottanut omakseen Cecilia Zilliacuksen kiehtovat ja lämpimät tulkinnat aina suurista klassisista ja romanttisista teoksista nykyaikaiseen kamarimusiikkiin ja eri genrejen yhteistyöhön. Hän on työskennellyt niin Euroopan merkittävimpien sinfoniaorkestereiden, kapellimestareiden ja säveltäjien kanssa kuin jazz- ja kansanmuusikoiden ja laulaja-lauluntekijöiden kanssa.

Punaisena lankana hänen toteuttamissaan projekteissa ovat kommunikaatio muiden muusikoiden sekä yleisön kanssa. ”Haluan viipyillä yhteyksissä, joissa pointti on, että minä laitan peliin omat ominaisuuteni – aivan kuten muutkin muusikot omansa – ja että yhteisestä työstämme tulee enemmän kuin yksittäisten osien summa.”


Cecilia Zilliacuksen pyrkimykset kiinnittää huomiota vähemmän tunnettuihin sekä mies- että naissäveltäjiin ovat johtaneet hyvin laajaan ohjelmistoon. Hän tarjoilee yleisölleen usein erityisesti hänelle kirjoitettuja sävellyksiä. Zilliacus työskentelee säännöllisesti kansainvälisen tason muusikoiden, säveltäjien ja kapellimestarien kanssa. Hän on myös tehnyt useita arvostettuja levytyksiä, joista monet on palkittu Ruotsin Grammis-palkinnolla. Solistina hän on esiintynyt useimpien ruotsalaisten sekä useiden pohjoismaisten ja eurooppalaisten sinfoniaorkestereiden kanssa.


Cecilia Zilliacus on Ahvenanmaan Katrinan Kamarimusiikin sekä Vaasan Korsholmin musiikkijuhlien taiteellinen johtaja. Hän on myös liikkeellepaneva voima ruotsalaisessa ZilliacusPerssonRaitinen-jousitriossa, joka on palkittu useilla palkinnoilla. Trio toimii myös Tukholman konserttitalon kamarimusiikkisarjan ”Äntligen måndag” taiteellisena johtajana. Johtajana Zilliacukselle on ominaista avoin ja innostunut ote luoviin prosesseihin. Hänellä onkin ollut suuri rooli pohjoismaisten ja eurooppalaisten säveltäjien ja taiteilijoiden esittelemisessä Tukholmassa ja Suomessa.


Cecilia Zilliacus on saanut koulutuksensa Tukholmassa Ruotsissa ja Kölnissä Saksassa. Hän on viulunsoiton professori Tukholman kuninkaallisessa musiikkikorkeakoulussa ja Ruotsin kuninkaallisen musiikkiakatemian jäsen. Hänen monivuotinen viulunsa on Nicola Gagliano Järnåkerin säätiöstä.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram