Elina Pyykönen, klarinetti

Valtimolaislähtöinen Elina Pyykönen työskentelee klarinetistina Joensuun kaupunginorkesterissa. Hän valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2014 opiskeltuaan pääasiassa Asko Heiskasen ja Hermann Stefanssonin johdolla. Elina on kysytty orkesteri- ja kamarimuusikko, joka on viime konserttikausilla soittanut useimmissa suomalaisissa orkestereissa. Opettaminen on kulkenut oman soittamisen rinnalla jo vuosia, ja Elina onkin opettanut niin pieniä kuin isompiakin klarinetisteja eri paikkakunnilla. Tällä hetkellä hän toimii klarinetinsoiton tuntiopettajana Jyväskylän ammattikorkeakoulussa. Orkesteri- ja opetustyön ohella Elina soittaa mielellään kamarimusiikkia eri kokoonpanoissa ja tyylilajeissa klassismista tango nuevoon. Hän on Kainuussa jo yli kymmenen vuotta toimineen Korvissa Soi! -konserttisarjan perustajajäsen.

Vapaa-ajan kiinnostuksen kohteita ovat historiallinen rakennusperintö, permakulttuurinen puutarhanhoito sekä luonnossa liikkuminen polkujuoksun ja erävaellusten parissa.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram