Johannes Rostamo, sello & barokkisello

 

Espoolaislähtöinen sellisti Johannes Rostamo on yksi Pohjolan johtavia sellistejä. Hän on monipuolinen muusikko, joka esiintyy niin solistina, kamarimuusikkona, orkesterien soolosellistinä kuin barokkisellistinä. Ruotsissa ja Norjassa opiskellut Rostamo jäi sille tielleen ja on toiminut vuodesta 2008 lähtien
Tukholman Kuninkaallisen Filharmonisen Orkesterin soolosellistinä Ruotsissa sekä 2020 lähtien sellonsoiton lehtorina Kuninkallisessa Musiikkikorkeakoulussa Tukholmassa.

Vakitöidensä ohella hän rakentelee uudenlaisia konserttielämyksiä perustamansa Stockholm Syndrome Ensemblen kanssa sekä tutkii historiallisia tulkinta- ja soittotapoja niin ikään perustamansa barokkiyhtye Orfeus Barock Stockholm- ensemblen kanssa jonka taiteellinen johtaja hän myös on.

Rostamo on tuttu näky sekä pohjoismaalaisilla että eurooppalaisilla festivaaleilla kuin myös vierailevana soolosellistinä orkestereissa kuten Concertgebouw Amsterdamissa, Baijerin radion sinfoniaorkesteri Munchenissä, Mahler Chamber Orchestra, Australian ja Skotlannin kamariorkesterit, Les Siecles Pariisissa ja FiBo Helsingissä. Niin ikään Johannes esiintyy säännöllisesti Euroopan kamariorkesterin kanssa. Solistitehtävissä Johannes on esiintynyt useiden pohjoismaisten orkestereiden edessä

kapellimestareinaan mm. Sakari Oramo, Dima Slobodeniouk, Hannu Lintu, Andrew Manze, Luca Guglielmi Daniel Blendulf ja Mats Rondin.

Johannes on myös tehnyt useita CD- tallenteita, viimeisimpänä Ruotsin Grammisehdokkuudenkin lunastanut CPE Bachin a- mollikonsertto Orfeus Barockin kanssa Luca Guglielmin johdolla (ALBA). Mainittakoon myös kriitikkojen suosimat levytykset Stockholm Syndrome Ensemblen kanssa (Channel Classics & BIS) sekä live- konserttitaltiointi Joonas Kokkosen sellokonsertosta kapellimestari Paul Mägin ja KMH sinfoniaorkesterin kanssa Tallinnassa (Academus 2006).

Sellonsoittoa ja ennen kaikkea musiikkia Johannes opiskeli Heikkien Pekkarinen ja Rautasalo
johdolla Suomessa, sittemmin Torleif Thedéenin, Truls Mörkin ja Frans Helmersonin johdolla Tukholmassa ja Oslossa sekä Hatto Beyerlen johdolla European Chamber Music Academyssä eri puolilla Eurooppaa.
Barokkimusiikkia ja barokkisellon saloja Johannes on taas opiskellut mm. Bruno Cocsetin, Emmanuel Balssan ja Gaetano Nasillon johdolla Pariisissa ja Barcelonassa.

Johannes soittaa Antonio Stradivariuksen vuonna 1698 rakentamalla ”Magg” -sellolla jonka
hänelle on ystävällisesti lainannut familjen Conni Jonsson Tukholmasta. Barokkisellona toimii Lockey Hillin Lontoossa 1770 rakentama sello.

www.johannesrostamo.com

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram