Kaisa Kortelainen, huilu (miniakatemia nuorille huilisteille 5.-7.7.)

Kaisa Kortelainen on työskennellyt vuodesta 2018 lähtien Radion sinfoniaorkesterin 2. soolohuilistina. Kortelainen on toiminut lisäksi lukuisissa muissa suomalaisissa orkestereissa freelance-muusikkona, sekä vieraillut ulkomailla esimerkiksi Ensemble Intercontemporainissa. Kamarimusiikkikonsertteja hän on paitsi soittanut myös tuottanut ÄÄNI-kollektiivin ja Kamarimusiikkiyhdistys Kamari21:n jäsenenä. Lisäksi häntä kuullaan säännöllisesti vaihtuvissa kokoonpanoissa ja musiikkifestivaaleilla Suomessa ja ulkomailla. 

Yhteistyö säveltäjien ja muiden alojen taiteilijoiden kanssa on Kortelaiselle tärkeää orkesterityön ohessa. Hän on kantaesittänyt useiden suomalaisten ja ranskalaisten säveltäjien teoksia ja on monitaiteisen Dayjob Collectiven jäsen. Yksivuotiaan esikoisensa kanssa puuhastelulta ja töiltä jäljelle jäävän ajan Kortelainen käyttää traversonsoiton opiskeluun.

Musiikkiopintonsa Kortelainen aloitti Nurmeksessa Pielisen Karjalan musiikkiopistossa Satu Huukin oppilaana. Opinnot jatkuivat Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa ja esittävän säveltaiteen osastolla Mikael Helasvuon ohjauksessa, josta hän valmistui vuonna 2019 maisteriksi. Kortelainen on lisäksi suorittanut maisteriopinnot Pariisin konservatoriossa vuosina 2015-2017 opettajanaan Philippe Bernold.

(c) Jussi Ulkuniemi

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram