Mikael Kemppainen, piano

Mikael Kemppainen, piano (Kesäakatemian kamaripianisti)

Mikael Kemppainen opiskeli Sibelius-Akatemiassa opettajanaan ensin Minna Pöllänen ja vuodesta 1998 alkaen Liisa Pohjola; pianonsoiton A-tutkinnon hän suoritti vuonna 2001 sekä musiikin maisterin tutkinnon 2002. Opintojaan Kemppainen on täydentänyt lukuisilla koti- ja ulkomaisilla (mm. Unkari, Viro, Venäjä, Itävalta, Ranska, Hollanti, Luxemburg) mestarikursseilla ja yksityisopinnoilla, lisäksi hän on opiskellut Sibelius-Akatemiassa paljon kamarimusiikkia Ralf Gothónin sekä liediä Ilmo Rannan, Gustav Djupsjöbackan ja Hartmut Höllin johdolla.

Keväällä 2001 Kemppainen voitti ensimmäisen palkinnon Jyväskylän Pianokilpailussa. Lisäksi hänet on palkittu Sibelius-Akatemian sisäisissä Helmi Vesa-kilpailuissa. Näiden palkintojen jälkeen Kemppainen on esiintynyt säännöllisesti useilla tärkeillä festivaaleilla (mm. Helsingin Juhlaviikot, Turun Musiikkijuhlat, Espoon Kansainvälinen Pianoviikko, Naantalin Musiikkijuhlat, Kuhmon Kamarimusiikki), useiden orkesterien solistina, Sibelius-Akatemian konserttisarjassa ja Berliinissä PianoForum-kongressin konserttisarjassa ”Young Prize-Winners”. Lisäksi hän on tehnyt radionauhoituksia Yleisradiolle.

Kemppainen on aina ollut aktiivinen kamarimuusikko, ja hänen ohjelmistonsa erityisesti jousisoittimien kanssa onkin mittava. Freelance-uransa ohella Kemppainen toimii säestyksen lehtorina Turun konservatoriossa, Sibelius-Akatemiassa sekä lukuisilla mestarikursseilla ja kilpailuissa.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram