Pekka Kauppinen, viulu

Lappeenrantalaislähtöinen Pekka Kauppinen opiskeli Sibelius-Akatemiassa ja Kööpenhaminan konservatoriossa opettajinaan Seppo Tukiainen, Milan Vitek ja Igor Bezrodnyi. Musiikin maisteriksi hän valmistui Sibelius-Akatemiasta 1998.

Voitto Kuopion viulukilpailussa ja finaalipaikka Sibelius-kilpailussa 90-luvun taitteessa olivat lähtölaukaus Kauppisen monipuoliselle muusikonuralle. Hän on soittanut lähes kaikkien suomalaisten orkesterien solistina ja levyttänyt Tauno Marttisen ja Uuno Klamin viulukonsertot kumppaneinaan Lahti Sinfonia/Osmo Vänskä ja Kymi Sinfonietta/Dima Slobodeniouk. Kamarimusiikkia hän on soittanut mm. Lemi-Lappeenrannan Musiikkijuhlilla ja Kuhmon Kamarimusiikissa.

Päätyönään Pekka Kauppinen on toiminut Helsingin Kaupunginorkesterin konserttimestarina jo 30 vuotta. Lähes yhtä kauan hän toimi myös Suomalaisen Kamariorkesterin konserttimestarina.

Kauppinen on toiminut Sibelius-Akatemian osa-aikaisena lehtorina vuodesta 2012.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram