SAVONLINNAN KESÄYLIOPISTO

Nurmeksen Musiikkiyhdistys ry järjestää vuosittaisen Nurmeksen Kesäakatemian yhteistyössä Savonlinnan kesäyliopiston kanssa. Kesäakatemia on osa kesäyliopiston vapaan sivistystyön koulutusta ja sen järjestämiseen ohjautuu kesäyliopiston kautta valtionapua. Kahden koulutusorganisaation yhteistyö tuo toiminnalle vakautta ja ennustettavuutta.

Savonlinnan kesäyliopistoa ylläpitää yhdistys, johon kuuluvat jäseninä Savonlinnan kaupunki, Enonkosken kunta, Itä-Suomen yliopisto, Itä-Savon koulutuskuntayhtymä ja Etelä-Savon maakuntaliitto. Kesäyliopisto on perustettu vuonna 1964. Kesäyliopiston keskeiset toiminta-alueet ovat avoin yliopisto, musiikki ja kulttuuri sekä erityisesti kuntien ja muun julkishallinnon täydennyskoulutus.

Kesäyliopisto tukee Savonlinnan seudun kulttuuri- ja matkailuimagon kehitystä runsaalla kesäkauden koulutus- ja tapahtumatarjonnalla. Keskeisinä yhteistyökumppaneita Savonlinnassa ovat Savonlinnan Musiikkiakatemia, Savonlinnan Oopperajuhlat sekä Itä-Suomen yliopiston Savonlinnan kampus ja seudun kulttuuriyhdistykset. Savonlinnan kesäyliopiston tavoitteena on myös rakentaa laajempaa itäsuomalaista musiikki- ja taidekoulutusverkostoa yhteistyökumppaneiden ja itsenäisten kouluttajatoimijoiden kanssa.

Savonlinnan kesäyliopisto toimii Taideyliopiston Sibelius-Akatemian avoimen yliopisto-opetuksen yhteistyöoppilaitoksena Itä-Suomessa. Savonlinnan Musiikkiakatemian mestarikurssit on hyväksytty osaksi Sibelius-Akatemian opetussuunnitelmaa ja opiskelijat voivat halutessaan rekisteröityä avoimen yliopiston opiskelijoiksi ja saada Sibelius-Akatemian todistuksen suoritetuista opintopisteistä. Myös osa Nurmeksen kesäakatemian opetuksesta toteutetaan avoimen yliopiston kursseina.

Savonlinnan kesäyliopisto

Puistokatu 5,
57100 Savonlinna

Toimisto:
Tel. +358 44 7730 998

email: kesayliopisto@savonlinna.net

Rehtori, Hanna-Riikka Karjalainen p. 044 7730996, hanna-riikka.karjalainen@savonlinna.net

www.savonlinnankesayliopisto.net

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram