Timo Vuento, näyttelijä ja esiintymisvalmennus

Timo Vuento on tällä hetkellä näyttelijänkiinnityksellä Rovaniemen teatterissa. Aiemmin hän on työskennellyt Hämeenlinnan- ja Rauman Kaupunginteattereissa sekä mm. Tanssiteatteri Raatikossa, tanssiryhmä Status Ferissä, Meri-Oulun kesäteatterissa ja Törnävän kesäteatterissa sekä erilaisissa rooleissa ja tehtävissä tv- ja elokuva-alalla. Ohjaajana hän on toiminut Kaivolan kesäteatterissa vuosina 2009-2012 (Saranat ja sardiinit (Michael Frayn), Tääl tänäp tähthousu (Heli Laaksonen), Saun (Laaksonen-Rahman).

Mieleenpainuvimpia töitä ovat olleet esimerkiksi Stravinskyn Sotilaan Tarinan eri produktiot. Timo dramatisoi Ramuzin tekstin Nurmeksen Kesäkonsertteihin 2015 Stravinskyn lyhennettyyn trioversioon sopivaksi. Timon viimeisimpiä roolitöitä ovat olleet  mm. Jarin rooli Jari Tervon kirjan pohjalta dramatisoidussa ja Kari Väänäsen ohjaamassa näytelmässä Esikoinen, sekä Frankin rooli Frank McCourtin kirjaan pohjautuvassa musiikkinäytelmässä Seitsemännen portaan enkeli.

Timo Vuento on opiskellut teatteria Helsingin ammattikorkeakoulussa, Stadiassa vuosina 2000-2004 valmistuen teatteri-ilmaisun ohjaajaksi. Opiskeluihin kuului kahden vuoden pakollisten opintojen aikana laaja-alaisesti pedagogisia-, dramaturgisia-, ohjaajan-, soveltavan teatterin-, tanssin- ja näyttelijän opintoja. Koulutuksessaan hän erikoistui näyttelijäntyöhön. Lisäksi Timo on opiskellut laulua ja kitaransoittoa.

Näyttelijätyönsä lisäksi Timo on opettanut teatteri-ilmaisua mm. kansalaisopistoissa, nuorisoteattereissa ja erilaisissa projekteissa niin vanhuksille, aikuisille kuin lapsille sekä pitänyt vuorovaikutus- ja esiintymisvalmennuskoulutusta mm. Lapin Kamariorkesterille.

Syrjähyppynä teatterialalta Timo opiskeli lähihoitajaksi vuosina 2010-2012 ja työskenteli sairaankuljettajana reilun vuoden. 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram