Ville Komppa, kamarimusiikin historia, musiikkianalyysi

Musiikin maisteri Ville Komppa toimii Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa musiikinteorian lehtorina tutkien myös improvisaatiota ja yhteissoittoa harmonian ja äänenkuljetuksen opetuksessa. Komppa säveltää, sovittaa ja esiintyy klarinetistina, isännöi Tunne orkesterisi -yleisöluentosarjaa Musiikkitalossa sekä Espoon kulttuurikeskuksessa ja on tehnyt klassisen musiikin ohjelmia Yleisradiolle sekä Radio Helsingille.
 
Kompan sovituksia ovat esittäneet muun muassa sellaiset taiteilijat kuin mezzosopraano Lilli Paasikivi ja kapellimestari Okko Kamu. Esimerkkinä suurista sovitustöistä mainittakoon Domenico Cimarosan oopperan Salainen avioliitto kamariyhtyeversio Savonlinnan oopperajuhlille Savonlinnan Musiikkiakatemian kesän 2011 produktioon. Klarinetistina Komppa vaikuttaa muun muassa Game Music Collective -yhtyeessä. Kompan sävellykset Tommy Tabermannin runoihin sopraano Mari Palolle ja baritoni Juha Hostikalle sekä maamme nuorista huippumuusikoista koostuvalle yhtyeelle soivat teatteri Kapsäkissä syksyllä 2019.
 

 

 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram