Ville Komppa, kamarimusiikin historia, musiikkianalyysi

Ville Komppa työskentelee Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa musiikinteorian lehtorina ja tutkii improvisaation sekä yhteissoiton käytänteitä harmonian ja äänenkuljetuksen sekä musiikkianalyysin opetuksessa. Musiikin, kulttuurin ja yhteisöllisen vuorovaikutuksen erilaiset ilmenemismuodot ovat Kompalle tärkeitä niin työssä kuin vapaa-ajalla, oli sitten kyse taiteesta, sen opetuksesta, yleisötyöstä, tasa-arvokysymyksistä, hyvinvoinnista tai ilmastotyöstä ja kestävyydestä. Komppa säveltää, sovittaa ja esiintyy klarinetistina, isännöi Tunne orkesterisi -yleisöluentosarjaa Musiikkitalossa sekä kirjoittaa, luennoi ja on tehnyt myös klassisen musiikin radio-ohjelmia Yleisradiolle sekä Radio Helsingille.

 

Komppa on kirjoittanut sovituksia maamme eturivin klassisille muusikoille ja säveltänyt niin lauluja, kamarimusiikkia kuin laajamittaisia orkesteriteoksia. Hän on viime vuosina esiintynyt klarinetistina muun muassa Game Music Collective -yhtyeessä, Uuden Ajan Ensemblessä sekä Kokonaisella festivaalilla sekä toiminut Akateemisen puhallinorkesterin taiteellisena johtajana ja kapellimestarina. Hän on ollut perustamassa Kamarikesä- ja Helsinki Winds -festivaaleja sekä toimii nykyisin mm. musiikinteoria- ja säveltapailupedagogien eli MUTES ry:n hallituksessa.

 

 

 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram